Böcker

Blädderprov


Lärobok

Svenska lekande lätt vänder sig till förskolepersonal som har flerspråkiga barn i sina grupper och som gärna vill hjälpa barnen att lära sig svenska på ett lätt och lekfullt sätt. Boken tjänar som inspiration och ger en bra grund inför arbetet.

Boken är uppdelad i tre delar. Första delen innehåller en kortare teoretisk bakgrund till språkinlärning och flerspråkighet. Därefter följer utförliga beskrivningar till många olika lekar och övningar, inklusive praktiska råd och tips. Sist i boken finns ett passande bildmaterial att klippa ut och laminera.

Förskolan Regnbågen är en serie roliga och lärorika temaböcker. De handlar om vardagen i en svensk förskola, sedd ur en nysvensks perspektiv.
Böckernas berättelser kombineras med roliga och kluriga övningar där olika föremål och händelser beskrivs, namnges och övas. Som ny i Sverige eller ny på en förskola kan det kännas tryggt att veta hur en dag på den svenska förskolan ser ut. Böckerna kan även vara en hjälp för nysvenska föräldrar, som saknar erfarenhet av svenska förskolor. Föjande fyra böcker ingår i serien:

Anna och barnen

Ivan, Sara, Maryam, Lukas, Diego, Ali, Fatima och Isabella går tillsammans på förskolan Regnbågen. I den här boken får vi lära känna barnen och deras ”fröken” Anna. Var kommer barnen ifrån och vilket språk pratar de hemma? Hur många syskon har de? Hur bor de och hur tar de sig till förskolan? Svar på dessa och liknande frågor får vi i boken.

En dag på förskolan

Vad gör barnen på förskolan hela dagen? I den här boken får vi följa med barnen på förskolan Regnbågen under en hel dag. Dagens förlopp vävs in i en berättelse, kombinerad med roliga och kluriga övningar.

Fyra årstider

Fatima är ny i Sverige och har aldrig sett färggranna höstlöv förut. Ute regnar det och är kallt och så kommer Anna och säger att barnen ska gå ut?! I den här boken får vi följa Fatima under hennes första år på förskolan.
Våra traditioner

Sara fyller år och har med sig en GRÖN tårta. Kan man äta den? undrar Ali. Några veckor senare kommer en rödklädd man med vitt skägg. I den här boken får vi veta hur olika traditioner firas på förskolan Regnbågen och vi får följa Ali och de andra barnen under ett traditionsrikt år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s