Boktips för högstadielärare

I min bokhylla står två böcker av författaren Jitka Jensen, som jag varmt kan rekommendera! Av bekvämlighetsskäl kopierar jag helt enkelt beskrivningarna av böckerna:

Kreativt andraspråk på högstadiet

Denna bok vänder sig till dig som undervisar i Svenska som andraspråk på högstadiet. Här diskuteras språkutvecklingen, hur språkanvändningen kan stimuleras och olika svårigheter förknippade med andraspråkselever. Författaren, som själv undervisar i Svenska som andraspråk, delar med sig av tips och erfarenheter och boken innehåller mängder av övningar, lämpliga att använda i undervisningen.
Till boken hör en cd-skiva med färdiga uppgifter, instruktioner, teman och mallar för att kunna arbeta tematiskt och med att göra tidningar i undervisningen. Kreativt andraspråk på högstadiet bygger på ett projekt som belönades med Spira-pris och blev valt till ett av EU:s Omega-projekt.
Bokens författare, Jitka Jensen, undervisar i Svenska som andraspråk och har tidigare bland annat arbetat som utbildare i yrkessvenska för vuxna invandrare samt varit ansvarig för språkbedömning av vuxna invandrare.

Boken om Adnan

Elevbok med digital del – Andraspråkstexter på enkel svenska för skolår 7 – 9 eller sfi

Boken om Adnan och hans familj tar på ett enkelt språk upp det som händer i skolan. Vi följer Adnan under ett år på högstadiet och får ta del av både svårigheter och roliga saker som händer i hans och familjens liv.

Boken är inte tänkt att läsas från början till slut utan kapitlen kan läsas i valfri ordning. Eleverna kan läsa ett kapitel när behov uppstår, ställa frågor, förklara och diskutera utifrån sina tidigare erfarenheter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s